Projecten

De volgende projecten hebben wij recentelijk uitgevoerd voor de volgende opdrachtgevers.

Marcan BV

Voor Marcan BV hebben we de winkelstraat Goudsesingel in Rotterdam bekleed met natuursteen genaamd impala dark. De bestaande natuurstenen elementen die begin jaren 50 van de vorige eeuw waren geplaatst begonnen los te raken. Om de veiligheid te waarborgen en om de uitstraling van de winkelstraat te verbeteren hebben we de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

⦁ Advies bij steenselectie;
⦁ Leveren op maat gemaakte natuurstenen platen;
⦁ Demonteren oude gevelplaten
⦁ Plaatsen van de nieuwe gevelplaten, de platen zijn chemisch en mechanisch verankerd.

Hanselman groep

Wij werden benaderd door een verzekeringsmaatschappij met de vraag of de schade aan een dolomiet vloer hersteld kon worden. De dolomiet vloer was aangetast door waterlekkage. De bewoners van de woning waren op vakantie toen er een waterleiding scheurde waardoor de hoeveelheid water die door de woning stroomde zoveel was dat de vloer extreem veel schade heeft opgelopen.

Diverse partijen zijn betrokken geweest bij het beoordelen van de schade die als advies hebben gegeven om de vloer te vervangen. Nstone is ingeschakeld en heeft aangegeven dat de schade hersteld kan worden door de vloer te schuren, zoeten en impregneren. Na goedkeuring van de verzekeringsmaatschappij hebben wij de klus aangenomen. De experts zijn gestart met het vlakschuren van de vloer. Dit wordt uitgevoerd met roterende diamantschijven korrel 30 met toevoeging van water om stofoverlast te minimaliseren. De vloer was zodanig aangetast dat er 3 tot 4 mm afgeslepen moest worden. Na een succesvolle vlakschuurronde waren de schades volledig weggewerkt tot verbazing van de eigenaar van de woning.
Vervolgens zijn de schuurstappen korrel 60-120-200 en 400 toegepast om de dolomieten vloer volledig te verdichten. Een impregneer laag is aangebracht om vuil en vetvlekken te vermijden zodat de levensduur van de vloer wordt verlengd.
Na het inschakelen van de juiste vakmensen, opzetten van een helder advies en succesvolle uitvoering zijn de kosten met ruim 60 procent verminderd in vergelijking tot het volledig vervangen van de vloer

⦁ Opstellen van een opnamerapport
⦁ Advies voor herstellen van de schade
⦁ Vlakschuren en zoeten van de vloer
⦁ Nano impregneren om de vloer te beschermen tegen toekomstige beschadigingen

Lees meer

Kasteel De Wittenburg

Kasteel De Wittenburg in Wassenaar dat is gebouwd in 1899 is voorzien van een natuurstenen vloer. Het monumentale historische pand is in de loop der jaren nauwelijks veranderd. De natuurstenen die zijn toegepast zijn bianco carrara en zwart marmer van ruim 3 tot 4 centimeter dikte. Het bijzondere aan de vloer is dat het ooit is gelegd op een schelpenbed dat destijds diende als isolatie/vloerverwarming.

De natuurstenen vloer begon met de tijd te verzakken wat leidde tot een instabiele vloer. Scheuren, breuken en gebroken marmers waren hier het gevolg van. De directeur van het kasteel heeft besloten om de vloer in ere te laten herstellen. Er zijn tekeningen gemaakt en de marmeren tegels zijn per stuk gemarkeerd zodat elke tegel weer op de juiste plek terug werd geplaatst.

De gebroken natuurstenen tegels zijn vervoerd om in de werkplaats behandeld te worden. De scheuren en breuken zijn hersteld met op kleur gemaakte twee componenten epoxylijm. Alle tegels zijn geschuurd en gepolijst om de uitstraling van de vloer terug te brengen. Vervolgens is het schelpenbed volledig gestabiliseerd.
Tijdens het terugplaatsen van de tegels was het een heel karwei om een vlakke vloer te monteren op een schelpen ondervloer. Uiteindelijk is de vloer optimaal hersteld en weer volledig toegankelijk voor de belangrijke gasten zoals het Koningspaar, ministers en ambassadeurs.

Werkzaamheden:
⦁ Opstellen onderhoudsprognose
⦁ Demonteren en terugplaatsen bestaande natuurstenen tegels
⦁ Herstellen van de gebroken tegels met op kleur gemaakte twee componenten epoxylijm
⦁ Schuren, zoeten en kristalliseren van de tegels

Lees meer

Winkelcentrum Geesterduin

In opdracht van Amar BV hebben we de vloeren in winkelcentrum Geesterduin te Castricum volledig gerenoveerd. Ruim 1200 m² terrazzo vloertegels die niet meer leverbaar zijn hebben we hersteld. De gebroken en ontbrekende vloerdelen zijn opnieuw gestort. Dit is gedaan met behoud van de oude traditionele terrazzo ambacht.

De volgende werkzaamheden zijn uitgevoerd:

⦁ Opstellen renovatie en onderhoudsadvies;
⦁ Aanhelen van de ontbrekende terrazzo vloerdelen;
⦁ Schuren en zoeten van de vloer;
⦁ Impregneren om vuil en vetvlekken te voorkomen.

Maasmond

In samenwerking met Maasmond hebben we in België voor een woning- en kantoorcomplex dat voorzien is van natuursteen een onderhouds- en renovatieprognose geleverd. De natuursteen die is toegepast is Belgisch hardsteen en is met de tijd gaan verkleuren en vertoont scheurvorming. Nstone zal de gescheurde platen demonteren en vervangen. De verkleuring zullen we reinigen en voorzien van een impregnatie om het gebouw optimaal te beschermen.

Particulieren

Marmer heeft veel voordelen en is geschikt voor zowel een binnen- als buitenruimte. Het gebruik van marmer zorgt voor een mooie en warme sfeer in een badkamer, wc of keuken. Marmer geeft woningen een luxe, unieke en exclusieve uitstraling. 

Steeds meer particulieren passen marmer toe en weten de weg naar Nstone te vinden. Voor de productie en vakkundige montage van keukenbladen, wastafelbladen, vensterbanken, toiletruimtes en ander maatwerk bent u bij ons aan het juiste adres. Onze stenen worden op een natuurlijke wijze verworfen.